Förätter

Detta är en jättegod förrätt som brukar uppskattas….
Laxparceller fyllda med räkor, äpple och valnötter
Typ: Förrätter
Tillagningstid totalt: 30 min
Arbetstid totalt: 30 min
Ingredienser: 4 pers.
Fyllning:
150 g frysta räkor
1 stk schalottenlök
1 stk äpple
30 g valnötter
2 msk crème fraiche
1/2 stk citron
1 påse färsk körvel
1 msk färsk basilika
1 nypa  grovsalt
1 nypa peppar
4 skivor rökt lax
1 påse färsk gräslök
Tillagning:
-Fyllning: Rengör, finhacka och blanda ihop alla ingredienser till fyllningen (spara lite körvel och valnötter till garnering).
-Lägg laxen med skinnsidan nedåt. Lägg på fyllningen och paketera in den med laxen. Lägg laxpaketen på tallrikar med öppningen nedåt och bind ihop dem med två gräslöksstrån var. Ställ dem kallt före servering.
Rekommenderat tillbehör:
Serveras ev. med sallad, crème fraiche eller söt senapsdressing.

Tigerräkor med vitlök och chili

Tigerräkor kan serveras i buffé eller som huvudrätt med till exempel ris och turkisk yoghurt. Jag brukar använda mig av jätteräkor i lag men det kan man själv bestämma.

Antal portioner:
1 2 4 6 8 10 12

1 kg tigerräkor eller vanliga räkor, råa med skal
10 st vitlöksklyftor
4 st röda chilifrukter
0.5 dl olivolja
1 dl vitt vin

Gör så här

1. Skala och hacka vitlöken, kärna ur och hacka chilin och fräs allt sakta på svag värme i oljan i en stor, tjockbottnad gryta. Rör under tiden, cirka 2 minuter, tills vitlöken och chilin är blanka och mjuka.
2. Öka värmen, häll i räkorna och rör om medan de steker ytterligare 2 minuter, tills de blivit vackert rosa. Häll över vinet och låt allt koka upp någon minut. Smaka av med lite salt om det behövs.
Jag brukar ha vitlöksbröd till och galiamelon mot det starka, jättegott…..

Lämna ett svar