Vardagen och frihet

Vi är så vana vid att bara kunna göra vad vi vill och typ hur vi vill.

Corona gör plötsligt att man inte kan det.

Idag pratade jag om hur vi skulle fira påsken för mamma och pappa kommer ju inte hem. Då tycker inte min lillebror att vi ska fira påsk för Corona. Jag bara herre gud klart vi ska om alla är friska. Ska vi sluta leva helt? Inte ha ngt att se fram emot? Det är inte så att vi är 50 i släkten i heller. Vi är typ fem till 10.. ( beroende på sjukdomar och annat) Tur vi inte är i Tyskland där får de bara vara två ute. Kul liksom. 🙄

Undra hur länge gränserna ska vara stängda? Undra hur allt kommer bli? Började kolla på pandemi på Netflix igår, väldigt intressant. Olika vinklar. Vaccin, behandlingar, forskning, olika insatser på just influensan och det var innan denna kom.

Mina föräldrar som är på Cypern verkar inte riktigt förstå hur det ligger till.

Mamma hade sagt att ngn sa till att de inte fick vara på stranden. De kan ju inte bara bestämma över turisterna säger mamma. Jag bara jo det kan de. Finns ju inga turister där längre förutom ni typ.

Sedan när de väl kommer hem så ska vi ju inte ses. Nähä ska vi inte? säger de. Nä liksom, är man över 70 så ska man ju inte det.

Låtsas vissa dagar att jag kommer komma iväg på min semester och låtsas att Corona inte finns, för hur kul är liksom den sjukdomen på en skala? Om den visste vad den gör så borde den stängas in någonstans. Typ på en tråkig institution med vita väggar. Toa och mat vet jag inte ens om den hade fått tillgång till. Eller jo när den avslöjat vaccinet.

Får se vad som händer i veckorna. Allting skjuts upp. Undra hur mycket vi kommer ha att göra i höst när vi ska ta igen allt?

Livet, mina barn och de jag älskar är viktigast just nu.

Och ja kärlek och så är rätt dött bara för att uppdatera. Men man vet ju aldrig. Coronatider gör ju att saker händer.

kram kram

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar