Köttfärssoppa med gnocchi
Det här är en mustig god köttfärssoppa att värma dig med när du kommer in från kylan, eftersom det går väldigt snabbt att laga den här soppan! Passar även bra att laga när du har en liten köttfärsrest och överbliven pasta.
2 dl gnocchi-pasta
300 g nötfärs
1 gul lök
1 morot
1 palsternacka
1,3 liter köttbuljong
2 vitlöksklyftor
1 tsk oregano
1 tsk paprikapulver
1 krm kajennpeppar
2 krm spiskummin
salt och malen vitpeppar
Gör så här
1. Skala och hacka löken fint och skala och skär morot och palsternacka i slantar.
2. Bryn köttfärsen tillsammans med löken. Slå över köttbuljong, pressa ner vitlök och krydda med oregano, paprikapulver, kajennpeppar och spiskummin.
3. Låt soppan stå och småputtra i 15 minuter. Lägg i pasta, morötter och palsternacka och låt koka i ytterligare 10 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
Jessicas kräftsoppa
4 port.
Ingredienser
2 st |
1 msk |
3 msk |
1 l |
0,5 dl |
1 paket |
2 dl |
1 burk(ar) |
Tillagning
1. Riv morötterna ganska fint. Hetta upp smöret i en kastrull och fräs morötterna snabbt.
2. Pudra över mjölet och rör om. Tillsätt vatten och hummerfond och koka upp under omrörning.
3. Tillsätt kräftost och crème fraiche och vispa slätt. Låt puttra några minuter och smaka av med salt och peppar.
4. Låt kräftstjärtarna rinna av och blanda ner dem i soppan. Klipp över lite dill.